AKP'de imzalar toplanmaya başlandı!

Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamak için gün sayan Başbakan Erdoğan, açıklama öncesi bugün Abdullah Gül ile son kez biraraya gelecek. Çankaya köşkünde yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılacak olan Erdoğan, daha sonra Gül ile baş başa görüşecek. Öte yandan Erdoğan için imzalar toplanamaya başlandı...

Muhalefetin karşısına kendi gibi bir aday çıkarmasıyla oldukça keyiflendiği gözlenen Başbakan Tayyip Erdoğan, hafta boyunca yaptığı temaslarında veda niteliğindeki konuşmalarla dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'da "Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı adayımız Başbakan Erdoğan" olacak dedi.

Dün Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret eden Erdoğan, bugün, adayın açıklanmasından önce Abdullah Gül ile son kez bir araya gelecek.

Çankaya Köşkü'nde toplanacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılacak olan Erdoğan daha sonra Gül ile başbaşa Cumhurbaşkanlığı adaylığını görüşecek.

Öte yandan AKP'nin 1 Temmuz'da yapacağı gösterişli cumhurbaşkanlığı aday seramonisinin ayrıntıları da netleşti. AKP grup yönetimi, adaylık başvurusu için milletvekillerinden ıslak imza toplamaya başladı. Tam kadro yapılacak başvuru, 1 Temmuz'daki Ankara Ticaret Odası'nda toplantısının ardından gerçekleşecek. AKP'nin adayı, milletvekillerinin tamamının imzası ile meclis Başkanlığı'na bildirilecek.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cumhurbaşkanlığı # seçim # mili güvenlik kurulu