Davutoğlu Ankara saldırganının örgütünü açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'yı işaret etti ve "Saldırıda ilginç bağlantılar var, bölücü terör örgütünü işaret ediyor" dedi

Davutoğlu Ankara saldırganının örgütünü açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili konuştu. Davutoğlu, saldırıyı bölücü teörör örgütü PKK'nın yapığının kesinleştiğini belirtti. Soruşturma kapsamında 11 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Davutoğlu, "Türkiye'nin 23 Temmuz'dan bu yana bölücü terör örgütüyle mücadelesine karşı bir hamledir" dedi. Davutoğlu PKK'nın arkasında uluslararası güçlere seslendi, "Teröre karşı işbirliği bütün dünyanın gözetmesi gereken bir durumdur" dedi.

Açıklamadan satır başları;

Net bir şekilde söylüyorum. Bu saldırılar milli birliğimizi bozamayacak. Hain saldırının kaynağı tespit edildi. DNA çalışması sürüyor. Bu tablo içinde hala terörü masum göstermeyenlere çalışanları milletimize havale ediyorum. Saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

Bu saldırıların hedefi milletimizdir. 35 cenazemizin kimliği tespit edildi.

Son zamanda hezimete uğrayan teröristler bu kez savunmasız, evine giden dersane öğrencileri, yaşlılara saldırmıştır. Hepimizin ocağına ateş düştü. Hepimizin içi yanıyor. Bu fedakarlıkları yapmak zorundayız. Asla yeise kapılmayın. kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Bu terör olaylarının arkasındaki kişilere sesleniyorum. Bizi durduramayacaksınız. Terörle mücadelemiz tüm kararlılığı ile devam edecektir. Bu terör olaylarına birbirinden ayırarark davranan dış güçlere de sesleniyorum"

Davutoğlu