“Yüce Atatürk“e soruşturma!

Fenerbahçe-Fethiyespor Ziraat Türkiye kupası karşılaşması öncesinde Fethiyesporlu futbolcuların sahaya, Yüce Atatürk” yazılı tişörtlerle çıkmasının ardından PFDK bir açıklama yaptı.

“Yüce Atatürk“e soruşturma!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti

"Tüm dünyada futbol sahalarının yalnızca futbolun oynandığı ve izlendiğialanlar olması hedeflenmektedir. Federasyonumuzun da bağlı olduğu uluslararası spor örgütleri, bu hedefe ulaşmak için evrensel mahiyetteçeşitli ilke ve kurallar benimsemiştir.

Bununla birlikte, Fethiyespor Kulübü'nün Fenerbahçe A.Ş. ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uluslararası futbol oyun kurallarınaaykırı şekilde saha içinde hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür. Bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mümkün olmadığından, konuyla ilgili dosya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir.

Bu konuda kulüplerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstereceğinden emin olmakla birlikte yukarıda anılan ilke ve kurallara aykırı davranılması halinde disiplin sürecinin başlatılacağını belirtmek isteriz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz.

Türkiye Futbol Federasyonu"

Ulusal Kanal’a telefon ile bağlanan Fethiyespor Kulübü Başkanı İsmail Öztürk, “Amacımız vefa göstermek idi. Bu olayın altında siyasi bir niyet yoktur. Kısacası bu konuda söylenecek bir şey kalmadı" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr