Karargah’taki brifingin ayrıntıları ortaya çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Genelkurmay ziyaretinin perde arkası ortaya çıktı. Komutanlar toplantıda isim vermeden ABD'yi hedef aldı. Davutoğlu'na “Büyük devletler hedef aldıkları ülkeleri bölmek için ayrılıkçı unsurları kullanıyor.” dedi. Ardından askerden hükümete çok kritik bir uyarı geldi: “Önlem almazsanız, Türkiye parçalanır!”

Karargah’taki brifingin ayrıntıları ortaya çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Karargahta verilen 4 buçuk saatlik brifingin ayrıntıları basına sızdı. Komuta kademesi görüşmede “ABD'nin Türkiye'yi bölme planınI anlattı. “Önlem almazsanız parçalanırız” diyerek uyardı.

Komutanlar, “TSK'nın 2033 vizyonu” sunumunda bölgede Türkiye'yi bekleyen tehlikeyi anlattı. İsim vermeden ABD'nin PKK'yla Türkiye'de ayaklanma çıkarma tehlikesini vurguladı.

“BÜYÜK DEVLETLER AYRILIKÇILARI KULLANIYOR”

"Artık dünya konvansiyonel savaştan çıkıyor. Türkiye jeopolitik ve jeostratejik olarak çok önemli bir bölgede. Büyük devletler hedef aldıkları ülkelerin içini karıştırıp, parçalayıp bölmek için ayrılıkçı unsurları kullanıyor. Onları destekleyip ayaklandırıyor. Parçalayıp bölemese bile zayıflatıp kendine biat eder hale getiriyor. "

Komutanlar bu durum karşısında hükümete uyarılarda bulundu. “Ciddi tedbirler alınmazsa parçalanırız” tespitini yaptı.

“BÜYÜK DEVLETLER AYRILIKÇILARI KULLANIYOR”

"Bu tipte kritik ülkeler sınır güvenliğini iyi sağlayamazsa o ülkede iç ayaklanmalar bastırılamaz. Ülke parçalanır. Bunun için de çok ivedi ve güçlü tedbirler almamız gerekiyor."

Sunumda “Genel tehdit değerlendirilmesi başlağı altında. PKK'nın son dönemdeki eylemlerine dikkat çekildi. Terörle mücadelede valilerin iznine bağlı olan müdahale yetkisi geri istendi. Asker bu bağlamda yasal güvence talebini yineledi. Komutanlar hakkındaki soruşturmaların Başbakan'ın iznine bağlı olması gerektiğini belirtti.

Irak ve Suriye sınırında güvenli bölgelerin oluşturulması da toplantının gündemine geldi. Genelkurmay, güvenli bölgelerin mümkün olmadığı durumda sınır içinde 1. derece yasak bölgenin genişletilmesini istedi.

Öte yandan Hükümetin, Jandarma'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasına yönelik çekinceler aktarıldı. Komutanlar liyakat sisteminin bozulacağı uyarısını yaptı. Huzursuzluk ve çatışma çıkması tehlikesine dikkat çekti.

Hükümetin bu toplantıda Genelkurmay'ın bu itirazlarını dikkate alacağına ilişkin söz verdiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr