PKK'nın uzantısı Sakarya'dan sonra Afyonkarahisar'da kışkırtma yaptı

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'nin Sakarya'dan sonra Afyonkarahisar'da "Türk- Kürt" çatışması çıkarma planları suya düştü. Afyon’da 1 işçinin ölümüyle sonuçlanan kavga ile ilgili PKK ve uzantıları yine "Kürtlere saldırıldı" yalanını ortaya attı. Kışkırtıcılara tokat gibi yanıtı da Afyon halkı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi.

PKK'nın uzantısı Sakarya'dan sonra Afyonkarahisar'da kışkırtma yaptı

Sakarya'dan sonra Afyonkarahisar'da da Türk- Kürt çatışması yaratmak istediler. Ancak istediklerini yine başaramadılar.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, inşaat halindeki binanın yanındaki evde oturan aile ile inşaat işçileri arasında gürültü ve toz nedeniyle çıkan kavgada bir işçi yaşamını yitirdi.

Olay, terör örgütü yandaşı bazı yayın organlarında Türk-Kürt çatışması olarak lanse edildi. HDP tarafından sosyal medyada algı operasyonu başlatıldı.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, yaşamını yitiren işçi Özkan Tokay’ın cenazesinde vatandaşları kışkırtmaya çalıştı. Tokay’ın Kürtçe konuştuğu için lince uğradığını öne sürdü. Sarısaç’ın konuşmasnda Doğu Anadolu illerini “Kürdistan” olarak niteledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın yaşandığı gece işçi Özkan Tokay’ın ailesiyle görüştü. Soylu, ailenin, güvenlik korucusu olan 8 ferdini, PKK’nın 2016 yılında Tendürek Dağı’nda düzenlediği saldırıda kaybettiğini, PKK teröründen kaçmak için Isparta’ya yerleştiğini aktardı.

Soylu, bölücü terör örgütünün sahada başaramadığını, HDP’nin sosyal medya üzerinden denemeye çalıştığını söyledi.

ulusal.com.tr

pkk hdp Afyonkarahisar