Sultanahmet bombacısı Diana Ramazanova'nın sırları

Sultanahmet bombacısı Dağıstanlı Diana Ramazova'nın kimliği ve serüveni ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Ramazova'nın hayatı, sosyal paylaşım sitesinde tanışarak imam nikahı kıydığı Edelbijev’le tanışınca değişti. Önce birlikte Türkiye'ye geldiler, ardından Suriye'de IŞİD saflarına katıldılar. Edelbijev ölünce, Ramazova yaşa dışı yollarla Gaziantep'e, ardından İstanbul’a ulaştı.

Sultanahmet bombacısı Diana Ramazanova'nın sırları

Sultanahmet’te 1 polisi şehit eden Dağıstanlı bombacı Diana Ramazova ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Diana Ramazova'nın hayatı, Çeçen kökenli Norveç vatandaşı Abu Aluevitsj Edelbijev ile tanıştıktan sonra değişti.

Norveç’te yaşayan Edelbijev, 2012 yılında IŞİD’e sempati duymaya başladı. Dağistanlı Diana Ramazova ile sosyal paylaşım sitesinde tanışması o günlere denk geldi. Ramazova ile Edelbijev arasındaki arkadaşlık kısa süre sonra aşka dönüştü.

Edelbijev ile Ramazova 2014 yılında 3 ay süreyle birlikte İstanbul’da kaldı. Ramazova, 2014’ün Mayıs ayında turist vizesiyle Rusya’dan Türkiye’ye giriş yaptı. Edelbijev’in ise giriş kaydına rastlanmadı.

İstanbul’da balayı gibi 3 ay geçiren çift, temmuz ayında ise kaçak yollarla Suriye’ye geçti. Suriye’de IŞİD saflarına katılan ikili, İdris ve Sümeyra isimlerini aldı. Ancak Suriye'de işler yolunda gitmedi. Edelbijev 2014’ün Aralık ayında öldürüldü. Diana Ramazova da Suriye'de kalmadı. 26 Aralık’ta yasa dışı yollardan Gaziantep’e geldi. Kiraladığı bir taksi ile İstanbul’a geçti. Ramazova'nın 2 el bombasını nereden bulduğu bilinmiyor.

2 aylık hamile olan Ramazova, Sultanahmet’teki eylemi gerçekleştirdiği 6 Ocak gününe kadar geçen 11 gün İstanbul’da bir otelde kaldı. Güvenlik birimlerinin araştırmasına göre, bu süre içinde Rus uyruklu bir kadın ile görüştü. IŞİD üyesi bir kişi ile yaptığı görüşme kaydına ise henüz rastlanmadı.

ulusalkanal.com.tr