İran'da Birlik Konferansı!

28. Uluslararası Vahdet Konferansı İran’ın Başkenti Tahran’da başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, emperyalizme karşı bütün mezheplerin birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Konferansa katılan kurum temsilcileri Ulusal Kanal’a konuştu, emperyalizme ve siyonizme karşı ortak mücadelenin önemini vurguladı.

Şii ve Sunni alemini biraraya getirmeyi hedefleyen “Uluslararası Vahdet Konferansı” İran’ın Başkenti Tahran’da başladı. Bu yıl 28’incisi düzenlenen konferansın gündemi “İslam adına cinayetler işleyen terör grupları ile mücadele" idi.

Konferansın açılış konuşmasını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “vahdet” sözcüğünün birlik oluşmasına yeterli olmayacağına vurgu yaparak başladı sözlerine. Ruhani, "geçen yıl İslam alemi bir çok savaşa, kargaşaya ve ölüme şahit oldu. Dolayısıyla, vahdet kelimesini ağızla söylemek İslam aleminde vahdetin sağlanmasına yeterli olmayacaktır” dedi.

IŞİD ve diğer tekfirci grupların İslam adına işledikleri cinayetlere dikkat çeken İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bu gruplar, yaptıkları cinayetlerle sadece Afganistan, Lübnan ve Musul halkının adına değil, Peygamberimizin adına da leke sürmüşlerdir. Bu grupların İslam adına yaptıkları hareketlerle İslam ve Peygamberin adını lekelemektedirler” ifadelerini kullandı.

"Zulme karşı koyan müslümanların Şam, Afganistan ya da Gazze’de olması duruşumuzu değiştirmez" diyen Ruhani, Emperyalizm’e karşı tüm mezheplerin beraber hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

İslami Kültürel İlişkiler Kurumu Uluslararası İlişkiler Başkan

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

tahran İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani