Meclis'te bu hafta

Meclis yoğun bir haftaya daha hazırlanıyor. AKP ile CHP'nin yürüttüğü dokunulmazlıkların kaldırılması zirvesine tepki gösteren MHP, “Fezlekeler için teröre destek dosyaları öncelik olsun” önerisinde bulunacak. Genel Kurul'da ise Özel İstihdam Bürolarına işçi kiralama yetkisi veren yasa tasarısı görüşülecek.

Meclis'te bu hafta

Dokunulmazlıkların kaldırılması, Özel İstihdam Bürolarına işçi kiralama yetkisi veren yasa ve Bilirkişi kanunu tasarısı... Meclis hafta içi gündemdeki bu konularla yoğun bir mesaiye hazırlanıyor.

AKP ile CHP arasında yürütülen dokunulmazlıkların kaldırılması zirvesinin geçen hafta 3'üncü turu yapılmıştı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural görüşmelere bu sözlerle tepki göstermişti. MHP’nin fezlekelere ilişkin yeni bir öneri sunması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu ise Avrupa Birliği kriterlerinden olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu için mesaide olacak. 30 maddelik yasa tasarısıyla kurulacak kurum, 11 kişilik heyetten oluşacak.

İşçileri yakından ilgilendiren esnek çalışma tasarısı da bu hafta Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Özel İstihdam Bürolarına işçi kiralama yetkisi veren tasarıyı işçi sendikaları ve uzmanlar "Köleleştirme" olarak yorumluyor.

Tasarılar Meclis'in çalışma günleri olan Salı, Çarşamba ve Perşembe günü yasalaşmazsa Genel Kurul 8 Nisan Cuma günü de çalışmalarına devam edecek.

Meclis Komisyonları da mesaide. 5 Nisan Salı günü Adalet Komisyonu, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'nı ele alacak. Tasarı, Bilirkişilerin nitelikleri, eğitimi, seçimi ve denetimine ilişkin kuralları düzenliyor.

İçişleri Komisyonu, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nı masaya yatıracak. Görüşmeler, 6 Nisan Çarşamba günü başlayacak.

ulusalkanal.com.tr