Meteoroloji'den İstanbullulara uyarı

Meteoroloji'den başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 26 il için sağanak yağış uyarısı geldi. Yağışın Cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat vererek uyardı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 26 il için sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün saaatlik hava tahminine göre İstanbul'da öğleden sonra başlayacak yağış saat 18.00'e kadar etkili olacak.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alacak yağışların Ankara'da ise 15.00-18.00 arası etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre günü yağışlı geçirecek diğer iller Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Çankırı, Eskişehir, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Artvin, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak.

Yağışların pek çok ilde Cuma gününe kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Öğleden sonra meydana gelmesi beklenilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğleden sonra İstanbul'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

istanbul uyarı meteoroloji Hava durumu