AKP MKYK krizi Adıyaman'dan çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki MKYK krizinin ayrıntıları ortaya çıktı. Erdoğan'ın Adıyaman İl Başkanlığına eski Milletvekili Mehmet Erdoğan'ı atamak istediği ancak Davutoğlu'nun farklı bir ismi bu göreve getirdiği öğrenildi.

AKP MKYK krizi Adıyaman'dan çıktı

AKP’deki MKYK krizinin nedeni Adıyaman ataması.

Hürriyet gazetesinin haberine göre il ve ilçe başkanlarını seçme yetkisini Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’ndan alınmasıyla ortaya çıkan kriz, Adıyaman il başkanı atamasıyla koptu.

Habere göre son aylarda AKP teşkilatlarında 15 civarında il ve ilçede yönetim değiştirildi. Değişiklikler bazı illerin milletvekilleri ve il koordinatörlerinde rahatsızlık yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki görüşmelerinde, Başbakan Davutoğlu’nu bu konuda özenli olması konusunda uyardığı belirtildi. Ancak uyarıya rağmen şikayetlerin attığı iddia edildi.

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki krizi gün yüzüne çıkaran olay ise Adıyaman ataması oldu. İddialara göre Erdoğan’ın hedefi Adıyaman il Başkanlığına Abdurrahman Dimez’in yerine Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’ı getirmekti.

İl Başkanlığına Abdurrahman Dimez’in atanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı’na yakın MKYK üyeleri harekete geçti. Davutoğlu’ndaki atama yetkisinin yeniden MKYK’ya devredilmesi talebi için 47 imza toplandı. 50 kişiden oluşan MKYK’da 3 kişiden imza istenmedi. Bu kişilerin Davutoğlu’na yakın isimler olduğu ifade ediliyor.

İmza toplandığını 28 Nisan akşamı öğrenen Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gecikmeli olsa da görüştü. Görüşmede Erdoğan’ın Davutoğlu’na “Bu yetki zaten MKYK’da olmalı. Yetkiyi isterse alır, isterse yeniden size verir. Bundan alınmanıza gerek yok” dediği öne sürüldü.

Davutoğlu’nun Erdoğan ile yüz yüze görüşene kadar bu kararı askıya aldırmaya çalıştığı, bu mümkün olmayınca da MKYK toplantısını iptal etmeyi önerdiği belirtiliyor. Davutoğlu’nun sonuç alamayınca da yetki devrini desteklemeye ikna olduğu ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Adıyaman akp mkyk krizi