Mardinliler, aylardır karanlıkta yaşıyor

Yazı ayı bitti kışın da ortasındayız ancak Mardin ve çevresindeki illerdeki elektrik sıkıntısı bitmedi. Mardinliler, aylardır karanlıkta yaşıyor. Trafolar sık sık arızalanıyor. Çare bulamayan yurttaş, Nusaybin'de DEDAŞ ekibini alıkoydu.

Öğrenciler akşam saatlerinde ders çalışamıyor, hastalar soğuktan iyileşemiyor. Çünkü Mardin'de aylardır devam eden elektrik kesintisi çözülmedi.

Elektrikler ya trafo arızasından gidiyor ya da 2013 yılında özelleşen DEDAŞ'ın yeni uygulamalarından.

Nusaybin İlçesinde Selahaddin Eyyübi Mahallesi'nde bulunan ve 500 haneye elektrik sağlayan trafonun kabloları dün gece yanınca halk ayağa kalktı.

3 kişilik DEDAŞ arıza ekibi trafoyu kontrol için mahalleye gitti. Ekipler, arızayı gidermeden mahalleden ayrılmak isteyince, vatandaşlar, arıza ekibinin gitmesine izin vermedi.

Polis olay yerine gidip trafonun onarılmadığına dair tutanak tutunca mahalleli arıza ekibini serbest bıraktı.

Mardin'de yurttaşın işi çok zor.

"Yatalak hastalarımız, yeni doğum yapan kadınlarımız var. Öğrencilerimiz elektrik kesintileri yüzünden ders çalışamaz hale geldi. 1 aydır elektriğimiz her gün saatlerce kesiliyor. Mahalleye enerji sağlayan trafo 500 hanenin ihtiyacını karşılayamadığı için sık sık arızalanıyor, zaman zaman yanıyor. DEDAŞ'ın mahallemize yeni bir trafo kurması gerekiyor. Şimdiye kadar yaptığımız başvurulardan sonuç alamadığımız için trafoyu kontrole gelen arıza ekibini mecburen alıkoyduk."