Çamlıca Kulesi'nin inşaatı sürüyor.

İstanbul'da televizyon ve radyo vericilerinin tek bir noktada toplanacağı Çamlıca Kulesi'nin inşaatı sürüyor.Şuana kadar 200 metreyi aşan kulenin toplam yüksekliği 365, 5 metreyi bulacak. Haziran ayında tamamlanması planlanan kule ile analog yayından sayısal yayına geçilecek.

Televizyon ve radyoların Çamlıca tepelerine yayılan vericelerinin tek bir çanakta toplayacak Çamlıca Kulesi'nin inşaatı 200 metreyi aştı.

170 milyon liraya mal olacak kulenin toplam uzunluğu 365,5 metreyi bulacak. 53 katlı olacak kulede seyir terası, restoran ve kafelerde olacak. En üst kısımda ise televizyon ve radyo vericilerinin toplanacağı 165 metre uzunluğunda çelik konsüksiyondan oluşan antenler yer alacak

Kule hizmete açıldığında şehirdeki Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca'daki analog karasal yayın antenlerini kaldırıp yeni kuleden sayısal karasal yayın verilecek.

Kalanlar ise ağırlıklı olarak TRT'nin kendi vericileri olmak üzere Büyük Çamlıca'daki TRT'ye ait kuleye yerleştirilecek.

Kulenin Haziran ayına kadar tamamlanması planlanıyor.Çamlıca Kulesi'nin yllık 4,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapması hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr

istanbul Çamlıca çamlıca kulesi