ABD gazetesinden çok çarpıcı iddia: Askerler rehin!

Amerikan Washington Post gazetesi, çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan Türk askerlerinin IŞİD tarafından rehin alındığı yazdı.

ABD gazetesinden çok çarpıcı iddia: Askerler rehin!

Amerikan Washington Post gazetesi, Türk askerleriyle ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Gazete IŞİD militanlarında kuşatma altında tuttuğu Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan Türk askerlerinin rehin alındığını ileri sürdü.

Washington Post gazetesinde "Antik bir mezar Suriye'nin zalim iç savaşında nasıl fay hattı olur?" başlıklı bir haber yayımlandı. Haberin dördüncü tarihi türbeyi koruyan Türk askerlerinin IŞİD militanlarınca rehin alındığı iddia edildi.

"Kürt güçleri IŞİD’e karşı direnmekte zorlanırken Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD militanlarınca kuşatıldığına ve nöbet tutan askerlerin esir alındığına inanılıyor. Konunun ayrıntıları belli değil. Ancak Türkiye'nin ülke dışında bulunan küçük toprak parçasının bulunduğu yer, jeopolitik olarak daha endişe verici olamazdı"

Washington Post haberinde 49 rehineden sonra gözlerin türbeye çevrildiği yorumu yapıldı.

"Türkiye’nin ABD liderliğinde, Avrupalı ve Arap ortaklarıyla IŞİD’e yönelik operasyonlarda yer almaması dikkati çekmişti. Bu, önce Musul'da 49 Türk’ün rehin alınmasına bağlanmıştı. Rehinelerin serbest bırakılmasıyla, Türkiye’nin rolüyle ilgili spekülasyonlar Süleyman Şah Türbesi’ne yönelmiş durumda"

ulusalkanal.com.tr