Bombacının babasından çarpıcı açıklamalar

Ankara'daki terör saldırısını canlı bomba olduğu belirtilen Ömer Deniz Dündar'ın babası konuştu. Baba, "oğlunu emniyete şikayet ettiğini" söyledi, "cezaevine koyun dememe rağmen ifadesini alıp serbest bıraktılar" dedi. Babanın bu açıklamaları akıllara Diyarbakır'daki patlamayı Suruç'taki bombalı saldırıyı getirdi. Zira, o saldırılarda da saldırganların ailesinden benzer açıklamalar gelmişti.

Bombacının babasından çarpıcı açıklamalar

Ankara'daki terör saldırısında canlı bomba olduğu belirtilen Ömer Deniz Dündar'ın babası, çarpıcı açıklamalar yaptı. Baba Dündar, emniyete şikayet etmesine rağmen oğlunun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Dündar, "Oğlumu Suriye’den geri getirmek için defalarca emniyete gittim. Oğlum 2014 yılında Adıyaman’a geldi. 8 ay yanımda kaldı. Ben oğlumu Emniyet'e şikayet ettim. Emniyet'e, ‘Bunu alın cezaevine atın’ dedim. İfadesi alındıktan sonra oğlum serbest bırakıldı. 8 ay sonra Suriye’ye gitti. Ömer Deniz evliydi. Ömer Deniz’in bir çocuğu vardı. Ömer Deniz’le sekiz aydır hiç konuşmuyorduk. Şimdi ben ne yapacağım? Oğlumun böyle bir saldırı yaptığına dair emniyetten bana bir bilgi verilmedi." ifadesini kullandı.

Babanın açıklamaları akıllara Diyarbakır ve Suruç patlamalarını getirdi.

Diyarbakır'daki saldırıyı yapan Orhan Gönder'in ailesi de benzer açıklamalar yapmış, defalarca polise şikayet etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirtmişti.

Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz'ün babasının açıklaması da diğer iki açıklamayla pareleldi.

Baba Zeynel Abidin Alagöz, "3 ay önce 2 oğlu için de polise kayıp başvurusunda bulunduğunu" belirtmişti. Ancak, oğlullarından bir Suruç'ta canlı bomba eylemine imza attı. Eylemden sonra da bombacı Abdurrahman Alagöz'ün emniyetten "terör şüphelisi" olarak kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr