Kars’ta 434 çiftçiye makine ekipman desteği verildi

Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerinde il genelinde başvuruları kabul edilen çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile sağlanan makine ve ekipmanın teslimi, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kars’ta 434 çiftçiye makine ekipman desteği verildi

Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerinde il genelinde başvuruları kabul edilen çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile sağlanan makine ve ekipmanın teslimi, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars milletvekillileri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, İl Müdür Dr. Hüseyin Düzgün, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, daire müdürleri ve desteklerden faydalanan çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Hüseyin Düzgün tarafından törene katılan davetlilere süt ikram edilen dağıtım töreninde, yüzde 50 hibe desteği ile makine ve ekipmanları almaya hak kazanan çiftçilere, makineleri protokol mensupları tarafından teslim edildi.

Teslim töreninde açılış konuşması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, il genelinde 2014 yılı içerisinde başvuruları alınan 1913 çiftçiden 484 çiftçinin çeşitli makine ve ekipmanları almaya hak kazandıklarını söyledi.

Bu makine ve ekipmanlarını toplam maliyetinin yaklaşık değerinin 2,5 milyon TL olduğunu da belirten Müdür Düzgün, desteklerinin 2015 yılı içerinde de devam edeceğini belirterek il genelinde Karslı çiftçilerin desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Müdür Düzgün konuşmasında ayrıca 2007 yılında başlayan makine ve ekipman alımlarının desteklenmesinde, 2007 ile 2013 yılları arasında toplam 8 Milyon 352 bin 886 TL hibe tahsis edilmek kaydıyla ve Bin 746 çiftçinin makine ve ekipman desteklerinden faydalandıklarını da kaydederek ilgili bakanlıkça uygulanan bu program kapsamında bugüne kadar Toplam da 10 milyon 843 bin 311 hibe desteği ile 2 bin 180 çiftçiye makine ekipman desteği verdiklerini de söyledi.

TARIM, EKONOMİK BİR FAALİYET OLDUĞU GİBİ STRATEJİK BİR ÖNEME DE SAHİPTİR

Günümüz dünyasında tarımın ekonomik bir faaliyet olduğu gibi aynı zamanda stratejik bir öneme de sahip olduğunu belirten Müdür Düzgün: “Bu nedenle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Tarım sektörü desteklenmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızca çiftçilerimize yönelik üretimi teşvik, girdi maliyetlerini düşürücü, üretimde kalite ve verimliliği esas alan birçok farklı kalemde destekleme ödemesi yapılmaktadır. Zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla çiftçilerin makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi bölgemizde önem arz etmektedir” dedi.

Müdür Düzgün konuşmasında, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkarılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesinin amacını da: “Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak temel amacımızdır. Bakanlığımız ayrıca daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemiştir.”şeklinde açıkladı.

destek kars