O saldırının perde arkasında skandal iddia!

Bingöl'de 2 polisin şehit olduğu saldırının ardından büyük bir ihmal iddiası ortaya atıldı. Bingöl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün, saldırı günü il çapında arama kararı istediği, ancak sulh ceza hâkimliğinin bu talebi reddettiği iddia edildi.

O saldırının perde arkasında skandal iddia!

Bingöl'de Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit edilmesi ile sonuçlanan saldırının ardından büyük bir ihmal iddiası ortaya atıldı.

İddiaya göre, saldırı öncesi Bingöl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, il çapında arama tarama kararı çıkarılması için sulh ceza hâkimliğine başvurdu. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Bu sebeple eylem için şehre geldiği istihbaratı alınan teröristler takip edilemedi.

Saldırının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Saldırı iki ayrı araçla düzenlendi. Araçlardan biri son anda bir polis otosu tarafından engellendi. Bu sırada karşı yönden gelen başka bir araçtan 12 el ateş edildi. Araç, Genç ilçesine doğru kaçarken polisler tarafından yakalandı. Araçtakiler polise ateş açınca çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü.

Yapılan incelemelerde aracı saldırıdan 1 gün önce kiralayan teröristlerin saldırıda yer aldığı kesinleşirken, başka eylemlere de karıştıkları belirlendi. Diğer aracın peşine düşen emniyet güçleri firari teröristlerin örgüt üyelerinin kimliklerini de tespit etti.

ulusalkanal.com.tr