3 ilde operasyon: Öğretmenler dahil çok sayıda gözaltı var

2010 KPSS Sınavı’ndaki kopya iddialarına ilişkin yürütülen Ankara merkezli soruşturmada 44 kişiden 25’i halen gözaltında. Fuat Avni’nin operasyonu bir gün önceden haber vermesi 19 kişinin firar etmesine yol açtı. Köstebeğin de Emniyet içinde olduğu ortaya çıktı

3 ilde operasyon: Öğretmenler dahil çok sayıda gözaltı var

KPSS soruşturması kapsamında Ankara merkezli 19 ile sıçrayan operasyon F tipi şebekeyle ilgili bilinmeyenleri aydınlatıyor.

Şüphelilere suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak suçlamaları yöneltildi.

44 şüpheliden 25’i gözaltına alınırken 19 kişinin firar etmesi F tipinin tezgahını da ortaya çıkardı.

F tipinin sosyal medya tetikçisi Fuat Avni adlı Twitter kullanıcısı, operasyonu bir gün önceden haber verdi ve böylece 19 kişi firar etti. Bu durum Fuat Avni’nin istihbarat aldığı merkezin Emniyet’ten olduğunu gösterdi. Çünkü KPSS 3. dalga soruşturmasının bilgileri, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından UYAP’a yüklenmemişti.

Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden Fuat Avni’ye Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı örgüte yardım suçlamasıyla ayrı bir soruşturma başlattı.

Öte yandan KPSS soruşturması Adıyaman'a da sıçradı. Adıyaman merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 204 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 60 kişi tutuklandı. 28 kişiye ise firarda.

şanlıurfa Adıyaman van kpss operasyonu 3 il çok sayıda gözaltı var