Geri çekilen Ermenistan'dan yasaklı saldırı

Azerbaycan ordusu yerleşim yerlerine ateş açan Ermenistan güçlerine cephede ağır kayıplar verdiriyor. Ermenistan'a ait bir savaş uçağını daha düşüren Azerbaycan ordusu 7 yerleşim birimini de işgalden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın Karabağ'dan çekilmesi halinde savaşı durdurmaya hazır oldukları mesajını yineledi. Benzer bir mesaj da İran'dan geldi. İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Türkçe ve Azerice yayımladığı sosyal medya paylaşımında işgal altındaki Azerbaycan topraklarının tamamının Azerbaycan'a iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Geri çekilen Ermenistan'dan yasaklı saldırı

Azerbaycan Ordusu, işgal altındaki Karabağ'da topraklarını kurtarmak için ilerleyişini sürdürüyor. Cebrail, Zengilan ve Gubadlı'da 7 yerleşim birimi daha Ermenistan işgalinden kurtarıldı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerince, Ermenistan'a ait, saldırı hazırlığındaki SU-25 savaş uçağı düşürüldü. Azerbaycan ordusu tarafından imha edilen Ermenistan uçaklarının sayısı 7'ye yükseldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Terter, Ağdam, Hocavend, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde devam ettiğini duyurdu. Çatışmalarda tank, İHA ve obüslerin de aralarında bulunduğu çok sayıda askeri araç imha edilirken, cephenin belli bölgelerinde teçhizatını kaybeden Ermeni askerlerinin geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Karabağ'dan çekilmesi halinde savaşı durdurmaya hazır oldukları mesajını yineledi.

İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Aliyev, "Savaş ne kadar hızlı biterse o kadar iyi. Birçok kez söyledim, bir kez daha tekrar edebilirim… Ermenistan Başbakanı kalan diğer topraklardan ayrılma sorumluluğunu üstlenirse, biz bugün savaşı durdurmaya hazırız. Henüz kendisi bu sorumluluğu üstlenmiş değil" dedi.

Aliyev'in açıklamalarını destekleyen benzer bir mesaj da İran'dan geldi. İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Türkçe twitter hesabından ilk paylaşımını Azerbaycan ile ilgili yaptı. Türkçe ve Azerice yayımladığı mesajında Hamaney, Karabağ'daki savaşın bölgeyi de tehdit ettiğine dikkat çekti. "Savaş bir an önce bitmeli ve elbette Ermenistan'ın kontrolündeki Azerbaycan topraklarının tamamı kurtarılmalı, Azerbaycan'a iade edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Karabağ Ermenistan