Sendikalı oldukları için işten çıkarmalara karşı eylemi yaptılar

Hak-İş’e bağlı Liman-İş Sendikası, bugün bir çok ilde Teknosa mağzalarında protesto eylemi düzenledi. Gerekçesi de mağazada çalışan depo işçilerine yönelik baskıların artması.

Sendikalı oldukları için işten çıkarmalara karşı eylemi yaptılar

Görüntüdeki işçiler Ankara Kızılay'daki Teknosa mağazasının depo çalışanları. Sendikalı oldukları için işten çıkarmalara karşı eylemi yaptılar.

Bugün Türkiye'nin bir çok ilinde Teknosa mağazaları önünde eylem vardı. Mağazalarda depo çalışanı olarak görev yapan işçiler uğradıkları baskılara karşı bu kez sessizliğini bozdu.

Sabancı Holding’e bağlı Teknosa mağazalarındaki depo işçilerinin en çok şikayet ettikleri konuların başında işten atılma tehditiyle çalıştırılmaları geliyor. Son olarak 180 işçi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldı.

Sosyal güvenceden yoksun Teknosa depo işçileri, sendikal özgürlüklerini kullandıkları için Ramazan Ayı’nda işsiz kaldılar. İşçilerin örgütlendiği Hak İş’e bağlı Liman İş Sendikası da işten atmalara karşı harekete geçti.

Ankara’daki eylem Kızılay mağazası önündeydi. Burada yapılan açıklamada, işlerin derhal geri alınması talep edildi. İşçiler işlerine dönene kadar Teknosa ürünlerinin boykot edilmesi istendi.

Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, “Artık söz bitti eylem zamanı” diye konuştu.

HABER-KAMERA: SABRİ KARA