Kumpas soruşturmaları dosyaları, darbe girişimi ana dosyasına eklendi

Ergenekon, Balyoz, Askeri casusluk, Poyrazköy gibi kumpas davaları, 15 Temmuz darbe girişiminin ana dosyasıyla birleşti. "Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk Davaları 15 Temmuz darbe girişiminin ön hazırlığıdır" saptaması yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaların birleştirilmesine karar verdi. Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazan savcılık, tertiplerle Fethullahçı terör örgütü mensubu olmayan askerlerin hedef alındığını belirtti

Kumpas soruşturmaları dosyaları, darbe girişimi ana dosyasına eklendi

"Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk Davaları 15 Temmuz darbe girişiminin ön hazırlığıdır. Tertip davalarla Fethullahçı terör örgütü üyesi olmayan askerler hedef alınmıştır"

Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazıda bu tespitlere yer veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kumpas soruşturması dosyalarıyla 15 Temmuz Darbe girişimi ana soruşturmasını birleştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Genelkurmay Başkanlığı bir yazı yazdı. Savcılık yazısında, 15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişimine yönelik soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı.

Yazıda, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarında, Fethullahçı terör örgütüne mensup hakim, savcı ve emniyet mensupları tarafından yapıldığı hususunda şüphe bulunan soruşturma ve kovuşturmalarda terör örgütü mensubu olmayan askerlerin hedef alındığı belirtildi.

Yazıda, sahte veya manipüle edilmiş delillere dayanılarak kararlar verildiği ve bu şekilde terör örgütü mensubu olmayan askerlerin silahlı kuvvetlerden çıkarılmaları veya emekliye ayrılmalarının sağlandığı vurgulandı.

Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı'ndan kayıtların incelenmesini talep etti ve tertiplerle hedef alınan askerlerin kimliklerinin ve görevlerinin belirlenmesini istedi.

Tertip davalarda yargılanan askerler hakkında hangi idari tasarrufların uygulandığı veya emekliye ayrılıp ayrılmadıkları ve yerlerine hangi isimlerinin atandığının ortaya çıkartılması istendi.

Savcılık, Genelkurmay tarafından hazırlanacak raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini talep etti.

ulusalkanal.com.tr