Madenciler toprağa verildi

Ermenek'teki madenden cansız bedenleri çıkarılan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı ağıtlarla sonsuzluğa uğurlandı. Aileler sinir krizi geçirdi, anneler kendilerini oğullarının boş mezarına attı. İşte yürekleri yakan o cenazeden görüntüler...

Acıya dayanamadı, kendini oğlunun mezarına attı. Ermenek'te bugün acı, hüzün ve gözyaşı vardı. Faciadan 10 gün sonra madenden çıkarılan 2 işçi ağıtlarla toprağa verildi.

Ermenek'teki madende, cansız bedenlerine ulaşılan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı için, Aşağıçağlar Köyü’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Enerji Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törenden ağıtlar eksik olmadı.

Madenci İsa Gözbaşı 1 yaşındayken evlatlık verilmişti. Öz annesi Hatice Tuncer yaşadığı acıya dayanamadı, "onu gömmeyin beni gömün" diyerek oğlunun mezarına kendisini bıraktı.

Gözbaşı'nın annesi, maden kazasının olduğu ilk gün işte bu fotoğrafla kazınmıştı hafızalara. Elleriyle toprağı kazmış, tahliye boruları için yer açmıştı. Ama olmadı, oğlu madenden sağ çıkamadı.

Yüreği yanan bir diğer isim madenci Kerim Haznedar’ın babası Şükrü Haznedar. Cenaze töreninde bakanlara sarıldı, "bunların hesabı verilmeyecek mi" diye feryat etti.

Maden faciasında yaşamını yitiren Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı yan yana toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr

maden cenaze soma