Almanya ve Fransa İncirlik'i istiyor

Almanya ve Fransa, savaş uçaklarının İncirlik Üssü'nü de kullanabilmesi için Ankara'ya niyet mektubu gönderdi. Almanya, 4 ile 6 arasında Tornado keşif uçağı ile bir tanker uçağını İncirlik’e konuşlandırmayı planlıyor. Fransa da, hem savaş uçaklarının İncirlik ve Türkiye'deki diğer hava üslerini kullanabilmesini hem de uçak gemisi Charles De Gaulle’ün Mersin’deki Taşucu Limanı’ndan lojistik destek alabilmesini istiyor.

Almanya ve Fransa İncirlik'i istiyor

Suriye'deki etkinliğini arttırmak isteyen Almanya ve Fransa, savaş uçaklarının İncirlik Hava Üssü'nü kullanabilmesi için Ankara'ya başvurdu. İki ülke konuyla ilgili Türkiye'ye niyet mektubu iletti.

Alman Bakanlar Kurulu, IŞİD’e karşı savaş için Suriye’ye bin 200 asker, 4 ile 6 arasında Tornado keşif uçağı, bir fırkateyn ve yakıt ikmal uçağı gönderme planını onaylamıştı. Berlin son olarak İncirlik Hava Üssü’nü kullanabilmek için adım attı. Almanya'nın talebine Ankara'nın sıcak baktığı belirtiliyor.

Fransa da Suriye'de IŞİD'e hava saldırısı düzenleyen uçaklarının acil durumlarda İncirlik Hava Üssü ve diğer üsleri kullanabilmesi için Ankara'dan izin istiyor. Fransa'nın diğer talebi de uçak gemisi Charles De Gaulle’ün Mersin’deki Taşucu Limanı’ndan lojistik destek alabilmesi için oldu. AKP'nin ABD ile yaptığı İncirlik mutabakatının bu taleplere imkan tanıdığı belirtiliyor.

Öte yandan, Rusya'nın Suriye'ye konuşlandırdığı S-400 füzelerinden sonra İspanya'nın Türkiye'deki patriotlarının bir yıl daha kalacağı bildirildi. İtalya'nın da SAMP-T füzelerini Türkiye'ye yerleştireceği öğrenildi.

ABD de Türkiye’deki sistemlere destek amacıyla Doğu Akdeniz'de Aegis balistik füze savunma sistemleri ile donanımlı gemilerin sayısını arttıracak.

ulusalkanal.com.tr

almanya fransa İncirlik istiyor