90. Akademi Ödülleri için geri sayım başladı

Sinemanın en önemli ödüllerinin dağıtıldığı 90. Akademi Ödülleri için geri sayım başladı. Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği "Ayla" isimli film, Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi.

Tarih 1950, yer Kore... Bir astsubay ve küçük bir kızın yolları hiç beklemedikleri bir anda kesişti. Kore Savaş'daki gerçek bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyan "Ayla", Oscar ödüllerinde Türkiye adına yarışmak için aday.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurula, Oscar’a aday gösterilmek için 13 film başvurdu. Seçilen film, yönetmen koltuğuna Can Ulkay'ın oturduğu "Ayla" oldu.

"Ayla", bu yıl 90'ıncısı düzenlenecek Akademi Ödülleri En İyi Yabancı Film Dalı'nda yarışmak için başvuran 80-110 aday film ile yarışacak

Bu filmlerin sayısı 20 Şubat’ta 9’a inecek. 9 film, Akademi’nin 8 bine yakın üyesinin tarafından izlenerek Oscar’a aday olan 5 film belirlenecek. “Ayla” önce bu 9 film arasına, sonra da finalde yarışacak 5 film arasına girmeye çalışacak.

Film ekibi çok heyecanlı ve kendine güveni tam. Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, "O heykelcik buraya gelecek" diyor.

"Ayla" 1950 Kore Savaşı’na giden Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin küçük bir Koreli kıza sahip çıktığı, savaşın ardından ayrılmak zorunda kalan baba-kızın 60 yıl sonra buluştuğu gerçek bir hikâyeyi anlatıyor.

ulusal.com.tr