Ermenistan Azerbaycan'a yine balistik füze fırlattı
Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için ilerleyişini sürdürüyor. Cephede ciddi kayıplar veren Ermenistan ordusu ise, yine sivilleri hedef aldı. Ermenistan güçleri, cephe hattında yer almayan Azerbaycan kentlerine balistik füze ile saldırdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'la savaşan Azerbaycan'ın Türkiye'den talepte bulunması halinde askeri destek sağlanacağını açıkladı.
Dağlık Karabağ’da Azerbaycan topraklarını işgalden kurtarırken, Ermenistan sivillere saldırmaya devam ediyor. Ermenistan Ordusu, Azerbaycan’ın Siyezen, Gebele ve Kürdemir illerine balistik füze attı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sabah saatlerinde Siyezen iline 3, Gebele iline 2, Kürdemir iline ise 1 füze fırlatıldığı bildirildi. Füzelerin Ermenistan topraklarından atıldığı vurgulanan açıklamada, sivillerin hedef alındığı kaydedildi. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.
Sahada üstünlük sağlayan Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için operasyonlarını sürdürüyor.
Savunma Bakanlığı, operasyonların, Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan ve Gubadlı bölgelerinde değişen yoğunlukta devam ettiğini duyurdu.
Ermenistan güçlerinin, Gubadlı’daki bazı önemli tepe ve mevzilerden kayıp vererek geri çekildiği, Hadrut ve Ağdere’de çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Cephedeki yenilgiden Türkiye’yi sorumlu tutan Erivan yönetimi, Türkiye’yi NATO’ya şikayet etti. Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Türkiye'nin desteğini kesmesi halinde sorunun çözüleceğini ileri sürdü.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise, Dağlık Karabağ'da çatışmanın tarafı olmadıklarını Ermenistan Cumhurbaşkanına bir kez daha hatırlattığını söyledi. NATO’nun sivillerin hedef alınmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Stoltenberg, “bu durum derhal durmalı” dedi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye ve Azerbaycan’ın 2010 yılında askeri iş birliği anlaşması imzaladığını hatırlattı. Oktay, “Türkiye, ihtiyaç olur ve Azerbaycan'ın böyle bir daveti olursa askeri desteğini zaten açıktan yapar. Ancak Azerbaycan’ın şu an buna ihtiyacı yok” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Dağlık karabağ konusunda Minsk grubu ve avrupa ülkelerinin tavrını eleştirdi. Akar, "Ne zaman ki Azerbaycanlı kardeşlerimiz öz topraklarını almak için faaliyetlere başlayınca 30 seneden beri susanlar barıştan, ateşkesten, görüşmelerden, müzakereden bahsetmeye başladılar. Bu hiç samimi değil, bu kimseyi tatmin etmiyor." ifadelerini kullandı.