Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Ermenistan onlara verdiğimiz dersi hiçbir zaman unutmayacak''

Dağlık Karabağ’da ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Ordusu, stratejik önemdeki Zengilan kentine girdi. Son operasyonlarda Zengilan, Fuzuli, Cebrail ve Hocavend’de toplam 24 köy işgalden kurtarıldı. “Cephe cephe alıyoruz” diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Kurtarılan topraklara dönüp barış içinde yaşayacağız" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Ermenistan onlara verdiğimiz dersi hiçbir zaman unutmayacak''

Ateşkes kararına rağmen sivilleri hedef alan Ermenistan ordusuna cevabı cephede veren Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ’da ilerleyişini sürdürüyor.

Azerbaycan kuvvetleri, stratejik önemdeki Zengilan kentine girdi. Zengilan kent merkezi ve çevresindeki köylerde Azerbaycan bayrağı göndere çekildi. Zengilan’ın yanı sıra Fuzuli, Cebrail ve Hocavend’de de toplam 18 yerleşim birimi daha Ermeni güçlerinin işgalinden kurtarıldı.

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan'a ait dört S-300 füze sistemini imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, imha anının görüntülerini paşlaştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kamera karşısına geçti; halkına seslendi. “Cephe cephe alıyoruz” diyen Aliyev, bugüne kadar imha edilen ve ele geçirilen Ermenistan silahlarıyla ilgili bilgi verdi.

Aliyev, "Kurtarılan bütün topraklara döneceğiz, barış içinde yaşayacağız" dedi.

Azerbaycan ordusundan aldığı ağır darbeler sonrasında bugüne kadar insan gücünün yanı sıra 2 milyar dolarlık askeri araç ve teçhizatını da kaybeden Ermenistan ordusuna savaşın günlük maliyeti 100 milyon dolar civarında....Bu duruma Ermenistan'ın ekonomik olarak daha fazla dayanamayacağını kaydeden uzmanlar Rusya'nın müdahalesi olmaması halinde 10-15 gün içerisinde işgal altındaki tüm toprakların geri alınarak büyük zaferin ilan edilebileceğini kaydediyor.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Ermenistan İlham Aliyev