HDP’de şiddetin ardından tecavüz skandalı

PKK’nın siyasi uzantısı HDP şiddet olayının ardından şimdi de tecavüz skandalıyla çalkalanıyor. HDP’li Mensur Işık’ın eşine şiddet uygulamasının ardından şimdi de Mardin Milletvekili Tuma Çelik’le ilgili "tecavüz" iddiası gündeme oturdu. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören dosyayı Meclis’e gönderdi. Çelik istifa kararını aldığını duyurdu.

HDP’de şiddetin ardından tecavüz skandalı

Tecavüz skandalıyla gündeme oturan HDP’li Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e fezleke gönderildi. Çelik, partisinden istifa etti.

Kadın haklarını gündeme getirerek PKK ile bağını örtmeye çalışan PKK’nın siyasi uzantısı HDP peş peşe skandal haberlerle çalkalanıyor. HDP’li Mensur Işık’ın eşine şiddet uyguladığı ortaya çıkmış ve soruşturma başlatılmıştı.

Parti şimdi de Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkındaki iddiayla gündeme oturdu. Sabah gazetesinin haberine göre Çelik, 2018 seçimleri öncesinde Mardin'deki çalışmalar kapsamında bir derneğin toplantısına katıldı. Toplantının yapıldığı binada bir kadına tecavüz ettiği iddia edildi. Olay kadının şikayeti üzerine ortaya çıktı.

Ayrıca Tuma Çelik’in kadını şikâyet etmemesi için tehdit ettiği de belirtildi. Ayrıca HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın da tecavüze uğrayan kadından sessiz kalmasını ve şikayetini geri çekmesini telkin ettiği öne sürüldü.

Kadının şikâyeti üzerine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Çelik hakkında, nitelikli cinsel saldırı suçundan soruşturma açıldı. Dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezleke de düzenlenerek Meclis'e gönderildi.

HDP Genel Merkezi, Çelik hakkında Meclis’e iletilen fezlekedeki iddiaların 30 Haziran’da kendilerine iletildiğini açıkladı. Yaklaşık bir ay geçmesine rağmen sessizliğini koruyan HDP, konunun ortaya çıkmasının ardından merkez disiplin kurulunun çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Bu sırada Çelik’ten de bir açıklama geldi. Şahsına yönelik değişik biçimde iftiralar, suçlamalar ve tehditler geliştirildiğini iddia etti. Çelik, istifasını, “Bu iddianın suistimal edilmemesi için HDP’den istifa etme kararını aldım” sözleriyle duyurdu.

Gözler şimdi Meclis’e gelen fezlekenin ne zaman görüşüleceğine çevrildi. Meclis’in tatile girecek olması dokunulmazlığın kaldırılmasının Ekim ayına kalmasına neden olabilir. Ancak çalışmaların hızlandırılıp tatilden önce gündeme gelebileceği de belirtiliyor. Çelik’in dokunulmazlığının kalkması halinde mahkeme tutuklama kararı verebilecek

hdp tecavüz Tuma Çelik Mensur Işık