YSK'dan beklenen İstanbul kararı çıktı! AKP ve CHP'den ilk açıklamalar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP'nin İstanbul'da 38 ilçenin tamamında oyların yeniden sayılması ve Büyükçekmece'deki seçimin iptaline ilişkin talebini görüştü. YSK, AKP'nin tüm oyların yeniden sayılması talebini reddetti. AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'nın İstanbul'da 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verdiğini açıkladı. Özel, İstanbul'da 31 ilçede yeniden sayım talebinin YSK tarafından kısmen reddedildiğini bildirdi. Özel, Büyükçekmece ile ilgili taleplerinin yarına ertelendiğini belirtti.

YSKİstanbul'daki 38 ilçede oyların tamamının yeniden sayılması ve Büyükçekmece'deki oyların iptali için yapılan itirazların görüştü.

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri AKP'nin İstanbul'da tüm oyların yeniden sayılmasına ilişkin talebini görüştü. YSK tarafından açıklama bekleniyor.

AKP'nin YSK Temsilcisi'nden açıklama

AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel Ankara'da YSK önünde İstanbul'daki itirazlarına verilen yanıt ile ilgili açıklamada bulundu.

AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'nın İstanbul'da 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verdiğini açıkladı.

Özel, İstanbul'da 31 ilçede yeniden sayım talebinin YSK tarafından kısmen reddedildiğini bildirdi.

Özel, Büyükçekmece ile ilgili taleplerinin yarına ertelendiğini belirtti.

CHP'den ilk açıklamalar

YSK'nın AKP'nin 31 ilçede oyların tamamının sayılması talebini reddetmesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konu hakkında açıklamada bulundu.

Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamasında, "Yüksek Secim Kurulu, tüm oyların yeniden sayılmasi talebini reddetmiştir. Bu karar, İstanbul'da kazandığımız zaferi bir kez daha tescillemiştir. Tüm örgütümüzü mazbatamızı alacağımızz güne kadar irademizi korumak için ilçe seçim kurullarındaki demokrasi nöbetine davet ediyorum." dedi.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek karara ilişkin, "YSK, İstanbul'da AK Parti'nin tüm oyların yeniden sayılması talebini reddetti. Hayırlı olsun Ekrem İmamoğlu. İstanbul Başkanına kavuştu..." dedi.

CHP'li Özgür Özel ise sandık nöbetine devam edeceklerini açıklayarak, "YSK’nın aldığı karara rağmen CHP Grubu olarak, milli iradeye sahip çıkmaya sandık nöbetine devam kararı aldık. Mazbata alınana, hatta son itiraz karara bağlanana kadar oylara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sandıkta kazandık masada kaybetmeyeceğiz. Gevşemek yok. NÖBETE DEVAM!!!" dedi.

ulusal.com.tr

istanbul ysk