Demirel: Ebeveynler, çocuklar için kuralları doğru belirlemeli

Anne ve babalar dikkat... Bu haber çocuklarınızı yakından ilgilendiriyor. 2010 ile 2015 yılları arası yapılan araştırmalara göre, çocukların internetle tanışma yaş ortalaması 5’den 2 ‘ye düştü. İstatistiklere göre çocuklar artık her gün internet kullanmaya başladı. Uzmanlar aileleri çocukların internet kullanımını doğru belirlemesi konusunda uyarıyor.

Demirel: Ebeveynler, çocuklar için kuralları doğru belirlemeli

Avrupa Çevrimiçi Çocuklar grubu çocukların internet kullanımına ilişkin dikkat çeken bir araştırma yaptı.

Araştırmada 2010 ile 2015 tarihleri karşılaştırıldı. Buna göre, internet kullanan çocuk sayısı 2 kat arttı. İlk internetle tanışma yaşı ise 5’den 2’ye geriledi.

2010 yılda internet kullanan çocukların yüzde 52,5’i “haftada bir ya da iki gün” internet kullanıyordu. Ancak, 2015 rakamlarına göre çocukların yüzde 57’si her gün internet kullanıyor.

Araştırma, çocukların yüzde 98,6’sının tek kişilik oyunlar oynadığını ortaya koydu. Çocuklar arasındaki sosyal ağ kullanımı ise beş yılda yüzde 51,7’den yüzde 81,3’e çıktı.

Çocuk psikolojisi uzmanı Eylem Demirel, anne ve babalara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Demirel, "Çocukları sıkmadan kontrol edin" dedi.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr