Atamıza yapılan saldırı kınandı

Muğla’nın Milas İlçesinde Atatürk büstüne karşı yapılan çirkin saldırı Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Atamıza yapılan saldırı kınandı

Muğla’nın Milas İlçesinde Atatürk büstüne karşı yapılan çirkin saldırı Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Muğla’nın Milas ilçesi Merkez Ortaokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstüne, dün gece saatlerinde kimliği belirsiz kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı Türkiye Liseliler Birliği üyeleri tarafından Atapark’ta düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Atapark’ta düzenlenen basın açıklamasına İşçi Partisi üyeleri de katılarak destek verdi.

Türkiye Liseliler Birliği temsilcisi Mehmet Can Çiftçi tarafından yapılan basın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

“ Milas merkez Orta Okulundaki Atatürk büstüne yapılan saldırıyı kınamak için buradayız. Atatürk heykellerini parçalayarak unutturabileceklerini sananlar bizler emperyalizme karşı vatan savunmasında birleşen Türk Gençliğiyiz. Karınızda sizden her hamlenize karşı hesap soracak Türkiye’nin 150 yıllık devrimci birikimi bulunuyor. Halkımızın için rahat olsun. Gönlünü ferah tutsun. Yıkılmaya çalışılan her Atatürk Heykeli’ne karşı bizler buradayız. Tıpkı 68’liler gibi Atatürk heykelleri önündeyiz. Atatürk’e uzanan elleri kıracağız. Türkiye’nin gerçek devrimcileri Atatürk heykelleri önünde nöbet tutanlardır. Türk Bayrağı Anadolu köylüsünün toprağıdır. Türkiye emekçisinin fabrikasıdır alın teridir. Kimse sizlere kimselik yapan Cumhuriyetin namusudur Bağımsızlık bayrağımızdır Atatürk demek özgürlük demektir, hür yaşamak demektir. Atatürk varsa laiklik vardır. O yalnızca milletimizin değil tüm mazlum halkın önderidir. Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarın baş düşmanıdır. Bu yüzden emperyalizmin her fırsatta taşeronları aracılığıyla ona saldırıyor. Mustafa Kemal’in heykelinden bile korkutuyor emperyalistleri ve taşeronları.

Türk bayrağı ve Atatürk özgürlük ve Cumhuriyet demektir. Birliğin ve kardeşliğin özgürlük taleplerinin ulusal yurttaşlık bilincinin ve antiemperyalizmin simgesidir. Ulus devlettir. Türk bayrağına Atatürk’e karşı girişilen mücadele birliğe, kardeşliğe, halka ve devrime yönelik bir girişimdir. Türkiye’nin vatansever ve devrimci gençleri her dönemde milli değerlerine sahip çıktı. Onları canı pahasına korudu ve yüceltti. 1968’den bu güne bu kültür hiç değişmedi. Son günlerde çeşitli bahanelerle bağımsızlık bayrağımıza ve Atatürk heykellerine yapılan saldırıları protesto etmek üzere gericiliğin ve bölücülüğün üzerine yürüyoruz ve yürüyeceğiz.”

Haber:Aykut Kurt/MUĞLA

ulusalkanal.com.tr

atatürk