PKK kurucuları, HDP'nin listesinde!

Seçimlere ilk kez Parti olarak girecek olan, PKK’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsilcisi HDP, milletvekili aday listesini tamamladı. Parti’nin bazı isimleri 2 dönem kuralına takılırken PKK’nın bazı temsilcilerinin de listede yer aldığı belirtiliyor.

PKK kurucuları, HDP'nin listesinde!

Hükümetin ve medyanın yüzde 10’luk barajı geçmesi için harcadığı çabayla PKK uzantısı HDP, ilk kez seçimlere siyasi parti olarak girecek.

Abdullah Öcalan ziyaretinin ardından HDP’nin aday listesi yeniden ele alındı. Listede Öcalan'ın ağırlığı olduğu belirtiliyor. Parti’nin bazı isimleri 2 dönem kuralına takılıyor. Yeni isimlerden de dikkat çeken adaylar var.

PKK’nın kurucularından Kemal Pir’in yeğeni Ziya Pir’in Diyarbakır’dan, Mahsum Korkmaz’ın kardeşi Fehmi Korkmaz’ın Siirt’ten ve Mazlum Doğan’ın kardeşi Serap Mutlu’nun Batman ya da Siirt’ten aday gösterileceği ileri sürülüyor. Yurtdışındaki PKK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın tutuklanmama güvencesi olmadığı için aday gösterilmeyeceği belirtiliyor. Uludere’de yakınlarını kaybeden Ferhat Encü’nün Şırnak’tan aday gösterileceği ifade ediliyor.

Erzurum adaylığı teklifini reddettiği için liste dışı kalması gündeme gelen Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’a yeniden Diyarbakır’dan adaylık önerisi yapıldığı belirtiliyor. Bu teklifte Öcalan’ın etkili olduğu öne sürülüyor.

Diyarbakır’dan adaylık isteyen Leyla Zana’ya ise Ağrı’dan adaylık teklifi götürüldüğü belirtiliyor. Seçim komisyonu Paris'te öldürülen Sakine Cansız’ın kardeşi Metin Cansız’ın 1’inci sıradan adaylığını değerlendiriyor.

Yazar Eşber Yağmurdereli ve sanatçılar Pınar Aydınlar ve ile Suavi’nin İstanbul’dan aday olacağı konuşuluyor. Eş başkanlar Selahattin Demirtaş’ın İstanbul 1’inci bölge, 1’inci sıradan aday olacağı, Figen Yüksekdağ’ın ise memleketi Adana’dan aday olacağı ifade ediliyor.

İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder’in ve yazar Aydın Çubukçu’nun da Ankara’dan aday olacağı ileri sürülüyor.

HDP, 10 Nisan’da Ankara’da yapılacak bir toplantıyla adaylarını tanıtacak.

ulusalkanal.com.tr

pkk hdp