1 yılda dipten zirveye

Adı 4 eski bakanla birlikte yolsuzluğa karışan Rıza Sarraf'ın 2011 yılında tam 8 milyon lira zarar ettiği ortaya çıktı. Ancak iflas etmesi gereken Sarraf, gemi kiralama şirketi üzerinden altın işine girerek kısa sürede zirveye çıkmayı başardı.

1 yılda dipten zirveye

17-25 Aralık operasyonuyla ilgili hakkında takipsizlik kararı verilen Rıza Sarraf'ın Royal Denizcilik şirketinin, 2011 yılında 8 milyon lira zarar ettiği ortaya çıktı.

Gemi kiralama amacıyla kurulan Sarraf'ın denizcilik şirketinin faaliyeti; Altın, pırlanta, gümüş gibi değerli taşların her türlü alım satım, işleme, imal, ithal ve ihracı olarak değiştirildi. Bu değişiklikle şirketin kaderi de bir anda değişti.

Rıza Sarraf ani bir kararla kardeşi ve diğer ortağını yönetimden çıkararak tek adam haline geldi. 2008'de kurulan şirket altın işine girdikten sonra 2012 ve 2013'te zarar etmedi.

1 Ocak 2013'te Atatürk havalimanına inen bir kargo uçağında 50 milyon değerinde altın olduğu ortaya çıkmış, Sarraf altınların kendisine ait olduğunu kabul etmişti. Gümrük memurlarının mühürlediği uçak 114 tl para cezası ödedikten sonra Gana'dan yasadışı olarak getirdiği altınlarla birlikte Dubai'ye hareket etmişti.

Sarraf'ın, zarar ettiği dönem dâhil eşi Ebru Gündeş'e 2.5 yıl içinde aralarında uçak, yalı, lüks yat ve otelin olduğu 100 milyon dolardan fazla hediye aldığı iddia edilmişti.

ulusalkanal.com.tr