4 sendika Tunç Soyer’i uyardı: Dayanışma aidatından vazgeç

İzmir’de 4 sendika ortak eylem yaptı, hukuksuz alınan dayanışma aidatı konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni uyardı. Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenen emekçiler, “Bu sömürüyü durdurun” dedi.

4 sendika Tunç Soyer’i uyardı: Dayanışma aidatından vazgeç

İzmir’de 4 sendika Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i bir kez daha uyardı. Bağımsız Yerel Hizmet Sen, Bel Bir Sen, Bem Bir Sen, ve Tüm Yerel Sen başkan ve yöneticileri belediyesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. Soyer’e “dayanışma aidatından vazgeç” çağrısı yaptı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile KESK bağlı Tüm Bel Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeye dayanışma aidatı maddesi eklendi. Başka sendikalara üye olan emekçilerden de 30 ila 40 lira arasında aidat alınmaya başladı. 4 sendika bir araya geldi ve bu aidatın hukuksuz olduğunu söyledi.

Bağımsız Yerel Hizmet Sen, Bel Bir Sen, Bem Bir Sen, ve Tüm Yerel Sen yaptığı ortak açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i uyardı.

4 sendika adına açıklamayı Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Fatma Altınel yaptı. Altınel, 2014’de yargının dayanışma aidatını hukuksuz olduğuna hükmettiğini belirtti.

Altınel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslendi, “Sömürüye son verin” dedi.

ulusal.com.tr

Tunç Soyer