BDDK'dan 15 bankaya ceza geldi

Türkiye ekonomisinin BDDK duvarı güçleniyor. Dışardan gelen dolar saldırılarına karşı iyi sınav veren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, yurt içindeki hukuksuz işlemlere de faturayı kesti. BDDK, 15 bankaya 19,65 milyon TL idari para cezası verdi.

BDDK'dan 15 bankaya ceza geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 15 bankaya toplam 19 milyon 650 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

Dolar saldırısına karşı yaptığı hamle ile Türiye ekonomisine koruma duvarı ören BDDK şimdi de hukuksuz işlemlere "dur" dedi.

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde bireysel ve ticari müşterilerden BDDK'ya şikayet yağdı. İletilen bu şikayetler incelendi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, şikayete konu bankalar hakkında kurumumuz denetim elemanları tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen raporda yer alan tespitlere ilişkin olarak kurumumuzca bankalara iletilen talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 14 Mayıs 2020 tarihli ve 9021 sayılı kararı ile 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 148'inci maddesinin (b) bendi uyarınca 15 bankaya toplam 19 milyon 650 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Söz konusu şikayetlere ilişkin inceleme süreçleri kesintisiz devam etmektedir."

Diğer yandan ise Türk ekonomisine ve bankalarına güvenin göstergesi olan bir adım atıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. Pekcan, yeni tip koronavirüs pandemisinin küresel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti. Bakan, Türk Eximbank'ın 678 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin ettiğini duyurdu.

İhracatçıların finansman ihtiyacı için kullanılacak bu kaynağın hayırlı olmasını dileyen Pekcan, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ihracatçılarımıza finansman desteği sağlamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

ceza BDDK banka