O toplantıya 2 gün kaldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ile Erdoğan'ın bazı danışmanlarının da toplantıya katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabineye başkanlık edeceği açıklaması hem hükümet cenahında hem de muhalafet kanadında tartışmalara neden olmuştu. İlk kez Erdoğan başkanlığında yapılacak o toplantıya 2 gün kaldı.

Ak Saray'da yapılacak toplantıda önemli gündem başlıkları F tipi örgüt ile mücadele, açılımda son durum, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ve Avrupa'daki terör saldırıları olacak. Ayrıca, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığ ile savunma sanayiindeki son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Ancak toplantı içerikten çok usül olarak ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile Başbakanlık arasında Bakanlar Kurulu'nun gündemine ilişkin hazırlıklar sürüyor. Toplantıya kabine üyelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Erdoğan'ın bazı danışmanlarının da katılması bekleniyor.

Toplantıda Erdoğan'ın kamuoyuna açıklama yapıp yapmayacağı merak edilirken, kabineyi hangi aralıklarla toplantıya çağıracağı gibi konuların da görüşüleceği belirtiliyor. Alınan kararları da Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kamuoyuna açıklaması planlanıyor.

Toplantıya ilişkin hazırlıklar sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de yeni bir değerlendirme geldi.

Bahçeli, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in açıklamalarına atıf yaptıi "milli irade meclistedir" dedi.

ulusalkanal.com.tr