Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı. Türk İş’in ev sahipliğinde yapılan görüşmede işveren ve işçi temsilcileri görüşlerini sundu. Türk İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “asgari ücretten vergi kesilmesini kabul edemiyoruz” dedi. Vergi sisteminde bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten Irgat, vergi diliminin yükselmesinden dolayı asgari ücretlinin 70 Lira kaybı olduğunu hatırlattı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı.

Yeni yılda asgari ücretin belirlenmesi için toplanan tespit komisyonunun ikinci görüşmesi başladı.

Toplantı öncesi komisyon, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen bombalı saldırılarda şehit olan 44 vatandaş için saygı duruşunda bulundu.

Toplantıda işçi tarafını Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Metin Demir temsil etti.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda söz alan Nazmi Irgat, “asgari ücretten vergi kesilmesini kabul edemiyoruz” dedi.

Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın geçen yıl asgari ücretle ilgili hazırladığı rapor, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na sunulacak.

Raporda, özetle 2016 yılı içerisinde asgari ücret desteğinden yararlananlar, prime ek esasa kazançların 2016 yılı itibariyle dağılımı, asgari geçim indirimi ile ilgili hesaplamalar ve öngörüler yer alıyor.

Raporda ayrıca, 2016 yılında asgari ücretten sektörler ve kişiler olarak kaç kişinin hangi sektörlerde daha fazla yararlandığına ilişkin bilgiler de bulunuyor.

Bakanlığın raporu sunmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu ve Kalkınma Bakanlığı, 2016 yılı ekonomik verileri ile 2017 tahminlerine ilişkin bir çalışmalarını sunacaklar.

Toplantıda son olarak üyelerin talepleri ve önerileri dinlenecek.

HABER-KAMERA: TANSEV KARA​

ulusalkanal.com.tr