Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Artık yetti' dedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Artık yetti' dedik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör saldırısında 54 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Gaziantep'te halka hitap etti. Cerablus'taki "Fırat Kalkanı" harekâtına ilişkin konuşan Erdoğan, "İşte Cerablus, ne oldular. Karkamış’ı rahatsız ettiler, sürekli havan topları ile saldırdılar. Bir sabır, iki sabır artık yetti dedik. Gereği yapılacak dedik. İşte Cerablus boşaltıldı. Cerablus’un sahipleri yerleşmeye başladı" dedi.

Konuşmasında idam kararına da değinen Erdoğan, "Milletim idam istiyor. Kararı verecek olan parlamentodur. Meclis kabul etsin, ben onaylarım" ifadesini kullandı.

"Buraya bir taziya ziyareti için geldim" diyen Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Milletim idam istiyor. Kararı verecek olan parlamentodur. Meclis kabul etsin, ben onaylarım.

"ARTIK YETTİ' DEDİK"

Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi dize getirebileceklerini sananlar yarın kendi ellerinde patlayacak bir bombanın pimini çektiklerini bilmeliler. İşte Cerablus, ne oldular. Karkamış’ı rahatsız ettiler, sürekli havan topları ile saldırdılar. Bir sabır, iki sabır artık yetti dedik. Gereği yapılacak dedik. İşte Cerablus boşaltıldı. Cerablus’un sahipleri yerleşmeye başladı. Gaziantep’te de Cerablus’a dönmek isteyenlere gereken desteği vereceğiz. ÖSO’ya gerekli her türlü desteği verdik, onlar da operasyonu yaptılar.

"MİLLETİMİZE SESLENİYORUM"

Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum; eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa, artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum; bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarımıza, savcılıklarımıza bildirin gereğini yapalım.

Teröristler daha düne kadar Karkamış’ı taciz ediyordu. Şimdi ordumuz kovalıyor. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız.

Bu millet üzerine gelen tank da olsa kurşun da olsa yürüdü. Bu millet farklı. Bu milletin eli öpülür, alnı öpülür.

"SAĞLAM OLACAĞIZ"

Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azıklık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenencek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız.

"EY BATI..."

Ey Batı Türk milletine ihanetinizi anlatan örgütlere isim bulmaktan alfabede harf kalmadı

ulusalkanal.com.tr