Kanada'ya giden heyet, Batı basınının FETÖ tavrını eleştirdi

Türkiye, Kanada'ya Fethullahçı darbe girişimini anlatması için bir heyet gönderdi. Heyet, Batı basınının FETÖ'nün gerçek yüzünü yazmadığını vurguladı. Öte yandan Türkiye, Hindistan İçişleri Bakanlığı'na bir mektup göndererek FETÖ'ye bağlı kurumların kapatılmasını istedi.

Kanada'ya giden heyet, Batı basınının FETÖ tavrını eleştirdi

Fethullahçı darbe girişimini ve terör örgütünü gerçek yüzünü anlatması için Kanada'ya bir heyet gönderildi. Heyette AKP Milletvekili Kani Torun, Recep Şeker ve Yusuf Başer'in yanı sıra CHP Milletvekili Ahmet Akın ile MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter bulunuyor.

Kanada basının yanı sıra bir çok uzmanla bir araya gelen heyet, Batı basınının darbe girişimine ve FETÖ’ye yaklaşımının gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Heyet daha sonra Ottawa'daki (Adova) Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Kani Torun burada yaptığı açıklamada demokrasiyi adeta din haline getiren Batılıların darbeyi en başta kınamadığını vurguladı.

Öte yandan Hindistan'da yayımlanan India Today gazetesi'nin haberine göre, Türkiye Hindistan'dan FETÖ'yle bağlantılı kurumların kapatılmasını istedi.

Türkiye'nin Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen, Hindistan İçişleri Bakanlığı'na bir mektup gönderdi. Mektupta Ergen, FETÖ'le bağlantılı olan kurumların kapatılmasını ve ilişkilerinin mercek altına alınmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr