Bir tepki de ABD'den

İnternette sansür yasası ile ilgili ABD'den de bir tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, "Bu yasa, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü ve internet üzerinden bilgiye erişimi sınırlandırıcı potansiyele sahip" dedi.

Bir tepki de ABD'den

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan internette sansür yasasına bir tepki de ABD'den geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, "Bu yasa, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü ve internet üzerinden bilgiye erişimi sınırlandırıcı potansiyele sahip" dedi.

Harf, Gül'ün imzaladığı yasayla ilgili Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı temsilcisi tarafından dile getirilen kaygıları daha önce de paylaştıklarını hatırlattı.

Harf, "Bu yasa, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü ve internet üzerinden bilgiye erişimi sınırlandırıcı potansiyele sahip. Bu yasanın aynı zamanda Türkiye'nin iş ve yatırım ortamına da olumsuz etkisi olabileceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan yasanın, bu süreçte Parlamento'da veya yasanın uygulanmasında olsun bazı değişikliklere uğrayacağını anlıyoruz. Biz Türkiye'den, daha önce de birkaç kez belirttiğim gibi, temel ifade özgürlükleri ile özgür ve bağımsız medyayı savunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül abd sansür internet