Fransa'da yolcu uçağı düştü

Alman Havayolları Lufthansa'ya ait Germanwıngs Havayollarına ait Airbus A 320 tipi yolcu uçağı Fransa'nın güneyinde düştü. Barcelona - Düsseldorf seferini yapan uçakta 2'si pilot, 4'ü mürettebat 150 kişi vardı. Uçağın enkazı Digne köyü yakınlarında bulunurken, hayatını kaybeden yolcular arasında Türklerin de olduğu açıklandı

GÜNCELLEME - Düşen uçağın kara kutularından biri bulundu

GÜNCELLEME - 18.27 DÜŞEN UÇAKTAKİ TÜRK VATANDAŞININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Barcelona-Düsseldorf uçuşunu yapmakta olan Germangwings havayolu şirketine ait uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk yolculardan birinin kimliği belirlendi. 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu olduğu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldı.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings hava yollarının Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa`nın güneyine düşmesinin ardından Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'ndaki bekleyiş sürüyor. Uçaktaki yolcuların yakınları, havalimanına geldi ; buraya gelenlerin arasında bir Türk ailesinin de olduğu görüldü.

Bugün Fransa’nın güneyinde Lufthansa Havayolları’na bağlı Germanwings’e ait Airbus A320 uçağı 8 dakika boyunca irtifa kaybederek yere çakılmıştı. Kaza sonucu uçakta bulunan 150 kişinin hayatını kaybettiği, yolculardan 45’inin İspanyol 67’sinin ise Alman olduğu ifade edilirken, uçakta Türk yolcuların da bulunduğu ancak sayılarının henüz netleşmediği kaydedilmişti. (İHA)

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden Airbus 320 tipi uçağı Fransa'nın güneyinde düştü.

İspanya'nın Barselona kentinden yerel saatle 09.00'da havalanan uçakta 2 pilot ve 4 mürettebat dâhil 150 kişi bulunuyordu. Ölenler arasında Türk yolcuların da olduğu açıklandı.

38 bin feetten hızla 6 bin 500 feet'e düşen uçağın enkazı Digne köyü yakınlarında bulundu. Uçağın radarda tespit edilen son yüksekliği 2 bin metreydi.

Radarda kaydedilen hız ve yükseklik göstergelerinde uçağın aniden irtifa kaybettiği ve 7 dakika içinde de dağa çakıldığı görüldü. Uçak havalandıktan 40 dakika sonra düştü.

Uçağının düştüğünü Fransa Başbakanı Manuel Valls açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı ise "kazadan kurtulan olması mümkün görünmüyor" dedi.

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings, Almanya merkezli düşük-fiyatlı uçuşlar yapan bir şirket. 1997'de kurulan şirket Türkiye'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'ya uçuşlar yapıyor.

Grev nedeniyle zor günler geçiren Lufthansa Havayollarının borsadaki hisseleri kaza sonrası yüzde 4 değer kaybetti.

Germanwings yetkilileri yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son derece trajik bir gün. Düşen uçağımızda 144 yolcu ve 6 mürettebat vardı. Kaptan pilot 10 yıldır Lufthansa için çalışıyordu ve 6000 saatlik uçuş tecrübesi vardı. Yolcu listeleri hakkında uçuş kuralları gereği önce ailelere vermek durumundayız. Şu an bilgi veremiyoruz. Bölgeye teknik bir ekip gönderdik. Hayatını kaybeden yolcularımız nedeniyle derin üzüntü içerisindeyiz. Düşen uçağımızdan acil durum çağrısının yapılıp yapılmadığına dair bir açıklama yapamıyoruz. Uçakta 67 Alman vardı, çifte vatandaşlıklardan dolayı bu rakam değişebilir. Olayla ilgili soruşturma kapsamında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Kazayla ilgili tüm iddiaları soruşturacağız. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına desteğimiz sürecektir.

fransa uçak düştü