Org. Akar: Denizler vatan topraklarının teminatıdır

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Denizciliği Türk’ün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız" sözlerini hatırlatan Akar, "Türk milletinin demokratik, laik, sosyal ve çağdaş Türkiye ideali uğruna başarılarını devam ettireceklerinden asla şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

Org. Akar: Denizler vatan topraklarının teminatıdır

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Akar mesajında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Denizciliği Türk’ün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız." ifadelerine yer verdi.

"Deniz Kuvvetlerimiz; devletimizi yıkmak, cumhuriyetimizi parçalamak, bayrağımızı indirmek, sınırlarımızı değiştirmek ve böylece asil milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğini bozmak hayaliyle, gücümüzü deneme niyetinde olan iç ve dış mihrakları pişman edecek seviyedeki kudret, disiplin, azim ve kararlılığa daima sahiptir." diyen Akar, denizcilerin vatan topraklarının teminatı olduğunu belirtti.

Orgeneral Akar, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin güvenliğinin sağlanmasında; Deniz Kuvvetlerinin sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri sürekli üst seviyelere çıkarmanın öncelikli hedef olduğunu vurguladı.

Akar mesajında "Asil Türk milletinin birlik ve bütünlük içerisinde demokratik, laik, sosyal ve çağdaş Türkiye ideali uğruna esen rüzgârı da arkalarına alarak başarılarını devam ettireceklerinden asla şüphem yoktur." ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr