ABD'den Suriye açıklaması

IŞİD Suriye'deki saldırılarına hız verdi, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Susan Rice da "Suriye'de IŞİD'e karşı harekete geçmeye hazırız" dedi. Rice, Suriye'deki silahlı gruplara silah ve eğitim desteği vereceklerini; ancak bunun aylar süreceğini söyledi. ABD Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada da Suriye'de 30 köyün IŞİD'in eline geçtiği belirtildi.

ABD'den Suriye açıklaması

IŞİD'in Suriye'deki saldırılarına hız vermesi üzerine Beyaz Saray'dan art arda açıklamalar geldi.

Suriye'de müdahale fırsatı kollayan Amerika, "IŞİD'le mücadele" çerçevesinde uygulayacağı planları ortaya koydu. Obama'nın Güvenlik Danışmanı Susan Rice, "Suriye'de IŞİD'e karşı harekete geçmeye hazırız, ne zaman ve nasıl olacağına biz karar vereceğiz" dedi.

Rice, Suriye'deki terör gruplarına askeri ekipman ve eğitim verilmesini sağlayan yasayı onaylayan Amerikan Temsilciler Meclisi ve Senato'ya da teşekkür etti. Bu grupları eğitip silahlandırmanın aylar süreceğini söyleyen Rice, Amerikan askerinin Suriye'ye ayak basmayacağını öne sürdü. Rice, Suriye'de 3 yılı aşkın süredir kan döken grupların eğitiminin "komşu ülkelerin ortaklığıyla Suriye dışında yapılacağını" söyledi.

Amerika'dan bir açıklama da Beyaz Saray Saray Basın Ofisi'nden geldi. Basın ofisi Direktörü Jeff Rathke Suriye'de IŞİD'in ilerleyişinden "endişe" duyduklarını söyledi. Rathke, "IŞİD 20 ila 30 köyü ele geçirdi. 3 ila 7 bin arasında Suriyeli Kürt de Türkiye sınırına yığıldı" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

suriye abd ışid