Gürsel Tekin: CHP olarak gövdemizi koymaya hazırız

Diyarbakır’da kitle örgütleriyle açılım gündemiyle biraraya gelen CHP heyetinin toplantılarına ait ayrıntılar basına sızdı. Aralarında eski DEP milletvekillerinin de bulunduğu temsilcilerin ilk mesajı “CHP ile AKP koalisyonu hemen kurmalı. CHP Kürt sorununun taraflarıyla bir araya gelmeli” oldu. Heyete başkanlık eden Gürsel Tekin de “Barış sürecinin Erdoğan kafasıyla gidilemeyeceğini herkes biliyor. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Gürsel Tekin: CHP olarak gövdemizi koymaya hazırız

CHP açılımı sürdürmeye talip olduğu mesajını bu kez de Diyarbakır’dan verdi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin "Barış süreci Erdoğan ile sürmez biz üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Gürsel Tekin Başkanlığındaki parti heyeti Diyarbakır’da başlattığı açılım ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulundu. Bunlardan en dikkat çekeni PKK Çizgisine yakınlığıyla bilinen kitle örgütü temsilcileri, eski DEP milletvekilleri, Avukatlar ile bir takım işadamlarının yer aldığı toplantıydı.

Toplantıda söz konusu temsilcilerin CHP’den açılımın sürmesi adına talepleri öne çıktı. CHP’den öncelikle AKP ile koalisyonu bir an önce kurması istendi. "AKP-MHP iktidarı savaş koalisyonu olur CHP’nin varlığı bizim için güvence oluşturuyor" denildi.

CHP’ye "çözüm için taraflarla görüşün" çağrısının yapıldığı toplantıda, Gürsel Tekin açılım için taahhütlerde bulundu.

Tekin "Barış sürecinin Erdoğan kafasıyla gidilemeyeceğini herkes biliyor. Biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa koymaya hazırız" dedi. Kürt sorunu için de "artık bir Ortadoğu sorunudur" tanımını yaptı. AKP ile süreci yürütmenin zor olduğunu belirten Tekin "Buna karşın CHP olarak gövdemizi koymaya hazırız" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr