Özelleştirmeye karşı Türk-İş harekete geçti!

Türkiye'nin kalbi işçi sınıfı AKP'nin özelleştirme ve taşeronlaştırma programına karşı "kamulaştırma" talebiyle ayağa kalkmaya hazırlanıyor. Yatağan termik santrali ve Yeniköy Kömür İşletmeleri özelleştirme ihalesiyle satıldı. Olağanüstü toplanan Türk İş Başkanlar Kurulu özelleştirmelere karşı Eylem planını Ankara'da açıkladı. Eylem planına eklenmesi gereken hayati cümleyi Yatağan ve Yeniköy işçisi söyledi. Özelleştirme İdaresi önünde direnen işçiler hep bir ağızdan "genel grev, genel direniş" sloganı attı.

AKP'nin özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarında bıçak kemiğe dayandı.

Türkiye'nin geleceğini karartan özelleştirmelere karşı işçiler, büyük bir eylem sürecinin işaret fişeğini attı.

Yatağan termik santrali ve Yeniköy Kömür İşletmeleri'nin yok pahasına Elsan Elektrik'e satıldı. Firma Yatağan ve Yeniköy ihalesini 1 milyar 91 milyon dolar'lık teklifle kazandı. Olağanüstü toplanan Türk - İş Başkanlar Kurulu özelleştirmeye karşı eylem planını açıkladı.

Tes İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin 16 Haziran’da TES- İş ve Maden-İş'in iş bırakmaya gidecdeğini söyledi.

17 Haziran’da da Türk-İş’e bağlı sendikalar 2 saatlik iş bırakma eylemi yapacak. 17 ve 18 Haziran'da tüm yurtta Akp il ve ilçe binalarının önünde basın açıklaması yapılacak. Ayrıca Manisa Soma'da büyük bir işçi mitingi yapılacak.

Türk- İş'in eylem programına son şeklini Ankara'da özelleştirme idaresi önünde mücadele eden işçiler verdi. İşçiler hep bir ağızdan "genel grev genel direniş" sloganı atarak eylem sürecinin nihai hedefini özetledi.

ulusalkanal.com.tr