ABD Büyükelçiliği'ne saldırıdan yeni ayrıntı! FETÖ'ye destek paylaşımları yapmış

Amerikan Büyükelçiliğine ateş açan saldırganlardan Osman Gündaş'ın Facebook'ta FETÖ'ye destek paylaşımları yaptığı tespit edildi. Örgüt lideri Fethullah Gülen'in sohbet videosunu paylaşan saldırgan Gündaş'ın Çağlayan Adliyesi'nde eylem yapan FETÖ'cülere sahip çıktığı da ortaya çıktı.

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'ne saldırı düzenleyen şahıslardan Osman Gündaş'ın FETÖ ile ilişkisine ilişkin dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

Pazartesi sabahı 5.30'da büyükelçiliğe 6 el ateş edip 3'ünü isabet ettiren saldırganların soruşturması devam ediyor. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Ahmet Çelikten'in taksirli yaralamadan suç kaydı olduğu ve cezaevi firarisi olarak arandığı tespit edilmişti. Diğer şüpheli Osman Gündaş'ın ise taksirle yaralama, uyuşturucu, tehdit, oto hırsızlığı ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden suç kaydı olduğu belirlenmişti.

Saldırı sırasında aracı kullanan Gündaş'ın Facebook'ta FETÖ'ye destek paylaşımları yaptığı saptandı.

Gündaş'ın 14 Nisan 2016 tarihinde başkasından alıntılayarak yaptığı paylaşımında İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde eylem yapan FETÖ'cülere sahip çıktığı görülüyor. İlgili paylaşımda kapatılan Zaman gazetesine FETÖ mensuplarının nasıl destek olduğu ve birbirleri arasındaki dayanışma anlatılıyor.

Saldırgan Gündaş, 21 Şubat 2016 tarihli gönderisinde de 17/25 Aralık sonrası örgüte karşı başlatılan gözaltı operasyonlarına tepki içeren bir paylaşım yapmış. Kendisini Facebook'ta "Hizmet Sektöründe çalışıyor" diye tanımlayan bir başka FETÖ'cünün gönderisini alıntılayan Gündaş, gözaltına alınan örgüt üyelerinin fotoğraflarını paylaşmış.

Fotoğrafların altında gözaltına alınanlara moral verecek ifadelere yer verilmiş. Paylaşımda "Dikende gül açtıran Allah'tır. Dilerse yine dikenler gül açacaktır" yazılmış.

En eski paylaşım ise 2 Aralık 2014 yılında yapılmış. Gündaş bu paylaşımında ise örgüt lideri Fethullah Gülen'in mensuplarıyla yaptığı sohbetin videosuna yer vermiş.

Paylaşımların ortaya çıkmasının ardından olayın bir FETÖ kaos kumpası olup olmadığı merak konusu.

ulusal.com.tr

fetö abd büyükelçiliği