"Yok birbirimizden farkımız"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis Resepsiyonu'nda dün kolkola görüntü verdi. Böylelikle Gül ile Erdoğan arasındaki yakınlık bir kez daha kaydedilmiş oldu. Biz de Gül ve Erdoğan'ın son açıklamalarını karşılaştırdık.

"Yok birbirimizden farkımız"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasında ayrılık olduğu iddiaları, uzun süredir gündemde.

İkilinin açıklamalarındaki ton farkı gerçekten dikkat çekici. Ancak Gül ve Erdoğan'ın son açıklamaları, Türkiye'nin gündem maddeleri hakkında aynı görüşlere sahip olduklarını ortaya koydu. Gül ve Erdoğan'ın son açıklamalarını karşılaştırdık.

Erdoğan ve Gül, eylemlerde halka uygulanan polis şiddetinde de hemfikir.

"Vesayet tartışması" ya da Türkçe deyimiyle asker düşmanlığında da Gül ve Erdoğan'ın açıklamaları paralellik gösteriyor.

Ve Cumhuriyet karşıtlığı.. Ya da AKP jargonundaki kullanımıyla "kimlik ve inanç" tartışması. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamaları, Cumhuriyet'in yurttaş tipine karşıtlık noktasında da örtüşüyor.

Erdoğan ve Gül'ün açıklamaları böyle. Uygulamaları da farklı değil. Erdoğan, Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığını üstlenirken, Gül ise Amerika ile 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma yaptığını itiraf ediyordu.

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül recep tayyip erdoğan