İşte ABD'de son durum...

ABD, yeni tip koronavirüs salgınında en fazla vaka ve can kaybının görüldüğü ülke konumunda. 1 milyon 160 binden fazla kişide virüs tespit edildi. 67 binden fazla kişi ise yaşamını yitirdi. Ülkede, tır şoförleri düşük nakliye ücretlerini protesto etti. İşte ABD'de son durum...

İşte ABD'de son durum...

Yeni tip koronavirüsün merkez üssü haline gelen Amerika'da vaka ve can kaybındaki artış sürüyor. Ülkede 1 milyon 160 bini aşkın kişi virüse yakalandı. 67 binden fazla kişi ise yaşamını yitirdi.

Beyaz Saray önündeki Lefayette Meydanı protesto gösterilerine sahne oldu. Tır şoförleri, düşük nakliye ücretlerini protesto etti.

Şoförler, Trump yönetimi ve Kongreden lojistik sektöründeki ara firmaların kazancına ve işleyiş sürecine yönelik şeffaflık düzenlemesi getirilmesini istedi.

Ekonomik açıdan zor duruma düştüklerini belirten tır şoförleri, haklarını koruyan yeni kurallar talep etti.

New York Valisi Andrew Cuomo, salgının yaşandığı bir ortamda evsizlerin metrolarda uyumalarına izin vermenin onlara iyilik yapmak olmadığını belirtti. Asıl ihtiyaç duydukları hizmetten mahrum kaldıklarını söyledi. Bu konuda adım atacağını belirten Cuomo, kentteki metrolarda her gün 01.00-05.00 saatleri arasında dezenfeksiyon işlemlerine devam edildiği bilgisini de ayrıca paylaştı.

New York, ülke genelinde salgından en fazla etkilenen eyalet olarak dikkat çekiyor. Buna karşın New Yorklular havaların ısınmasını fırsat bildi. Nehir kenarlarında güneşlenmeye çıktılar. Polis ekiplerinin denetlediği bölgede, güneşlenenlerin neyse ki sosyal mesafeye dikkat ettiği görüldü.

Başkent Washington'da ise gösteri jetleri sağlık çalışanlarına destek için havalandı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Güney Karolina Vekili Joe Wilson ve bazı Temsilciler Meclisi vekilleri, ABD'ye gönderdiği tıbbi yardım için Türkiye'ye teşekkür etti.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs