3 Haziran Dünya Bisiklet günü etkinliklerle kutlandı

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü Türkiye ve dünyada olduğu gibi Konya'da da kutlandı. Toplam 550 Kilometrelik bisiklet yolu ile Türkiye birincisi olan Konya, dünyada da New York'un ardından 2'nci sırada. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Koronavirüs döneminde bisiklet kullanımını teşvik etmek için vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi.

3 Haziran Dünya Bisiklet günü etkinliklerle kutlandı

3 Haziran Dünya Bisiklet günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türkiye'nin en fazla bisiklet yoluna sahip kenti Konya'da bisiklet sevdalıları hep birlikte pedal bastı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Koronavirüs döneminde bisiklet kullanımını teşvik etmek için vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Başkan Altay, toplam 550 kilometrelik bisiklet yoluyla Türkiye’de açık ara önde olduklarını söyledi.

Altay Türkiye’de Bisiklet Master Planı yapan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatan ilk şehrin Konya olduğunu vurguladı.

Konya’da her 4 kişiden biri bisiklet kullanıyor. 60 yaşındaki Yaşar Durukan da onlardan biri.

Hem Konyalılar, hem de yabancılar kentteki bisiklet yollarından çok memnun.

Kentte yeni oluşturulan ve okul yollarına ilave edilecek bisiklet yollarının yanısıra, toplu taşıma araçlarına da bisiklet aparatları entegre edildi. Bisiklet yollarının uzunluğuyla Türkiye'de rakipsiz olan Konya, dünyada ise New York'un ardından ikinci sırada.

ulusal.com.tr

koronavirüs new york Konya