"Ülke gitti eşler içeride olsa ne olur?"

Türk Ordusu'na inen "Balyoz" Yargıtay kararınca onandı. Genelkurmay Başkanlığı karar duruşması öncesi tutuklu komutanların yakınlarına çikolata gönderdi. Tutuklu yakınları hem Genelkurmay'a hem de kararlara tepki gösterdi.

"Ülke gitti eşler içeride olsa ne olur?"

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde Balyoz Davası'nın karar duruşması yapıldı.

Karar öncesi polis Yargıtay binası önünde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Balyoz kararı öncesi Yargıtay binası önünde ilginç bir olay yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz Davası sanıklarına da duruşmadan bir gün önce Kurban Bayramı nedeniyle çikolata gönderdi.

Balyoz sanığı gazi Albay Hasan Basri Aslan'ın eşi Nefise Aslan, çikolatayı kapıda bekleyen basın mensuplarına dağıttı.

Nefise Aslan, üzerinde Türkiye haritası ve ay-yıldız bulunan kutuyu sinirlenip yere atınca polisler tutanak tutmak istedi. Aslan, kutuyu yerden aldı ve tutanak tutulmadı.

Nefise Aslan, "Geçen bayram, yap-boz kule (jenga) tahta oyuncak hediye gönderdiler. Hayatımız gibi. Yapın bozun diyorlar. Hayatımız karardı. Bu bayram da duruşmadan önce Genelkurmay'dan çikolata gönderdiler. Çikolatayı dışarıda basın mensuplarına dağıttım. Kutuyu da sinirlendim yere atım. Kutunun üzerinde bayrak olduğunu görseydim zaten yere atmazdım. PKK ile mücadele ederken, aslansın kaplansın diye Doğu'ya gönderdiler, şimdi PKK'lılar başköşede bizimkiler hapiste." diye konuştu.

Karar öncesi Yargıtay'a gelen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, "Ülke gitti, bitti. Eşler içeride olsa ne olur olmasa ne olur?" diye tepki gösterdi.

Kararı tutuklu komutanların yakınları ve basın mensuplarının yanı sıra CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Gürkut Acar, Atilla Kart ve Dilek Akagün Yılmaz da izledi.

Karar açıklandı. 237 komutana verilen hapis cezasını onayan Yargıtay kararı tutuklu komutanların yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

ulusalkanal.com.tr

Balyoz yargıtay genelkurmay başkanlığı Çetin Doğan Karar Duruşması