Karacadağ pirinç hasadı

Güneydoğu’nun vazgeçilmez tatlarının başında Şanlıurfa’nın Karacadağ pirinci geliyor. Bugünlerde hasadı binbir emekle devam eden pirinç, fabrikalardaki serüvenin sonucunda sofraları süsleyecek.

Karacadağ pirinç hasadı

Karacadağ’ın eteklerinden gelen kar sularıyla beslenen Karacadağ pirincinin hasadı, onlarca kişiye iş kapısı olurken verimiyle çiftçilerin de yüzünü güldürüyor.

Bölgenin pirinç ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Karacadağ pirinci, sabahın erken saatlerinde toplanmaya başlıyor. Toplama işleminin ardından ise boş arazilerde güneşe serilerek kurumayı bekliyor.

Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen Karacadağ pirincine bölge halkından da büyük rağbet var.

Çiftçi Faruk Satıcı, 3 kuşaktır pirinç yetiştiriyor. Dedelerinden öğrendiği pirinç üretimini aslına uygun organik bir biçimde sürdürüyor.

Bu yılki hasadın bereketli geçtiğini söyleyen Satıcı, bölgedeki pirinç üretiminin 60 tonlara ulaştığını belirtti.

Karacadağ pirincinin enfes tadı ise bölgenin coğrafi koşullarından geliyor. Çiftçi Faruk Satıcı, bu lezzetin ortaya çıkmasında bölgenin önemini vurguladı.

Şimdilik sadece bölgede tüketimi süren Karacadağ pirinci, yapılacak desteklerle tüm Türkiye pazarında satışa çıkmayı hedefliyor.

çiftçi pirinç karacadağ satıcı