CHP'de parti içi muhalefetin verdiği önerge reddedildi

CHP'de genel merkez ile parti içi muhalefet, tüzük değişikliği kurultayında da karşı karşıya geldi. Genel başkanlık yarışını kaybeden Muharrem İnce cephesinin verdiği "Üst üste iki seçim kazanamayan genel başkan görevi bırakmalı" önerisi, reddedildi

CHP'de parti içi muhalefetin verdiği önerge reddedildi

CHP'de parti içi muhalefetle genel merkez ayrışması devam ediyor. Son gelişme tüzük değişikliği kurultayında yaşandı.

CHP'nin tüzük değişikliği için düzenlediği 19'uncu Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gün toplantısı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kurultayın ikinci gününde Genel başkanlık yarışını kaybeden Muharrem İnce cephesinin verdiği tüzük önerisi delegelerin oyuyla reddedildi. Bir grup milletvekilinin imzasıyla divana sunulan " Üst üste iki genel seçimi kazanamayan genel başkan bu görevi bırakmalı" yönündeki önerge yaklaşık bin kişi içinden 100 oy alabildi.

Delegelerden, genel merkezin hazırladığı bir tüzük maddesi de çizik yedi. Buna göre, tüzük taslağında yer alan "üye" ve "destekçi üye" formülü delegeler tarafından reddedildi. İlgili maddede, "Düzenli aidat ödeyen" partili için "Üye", "aidat ödemeyen" için ise "Destekçi üye" tanımı yapılıyordu. Üyelik ilişkilerini düzenleyen 6 madde revizyon edilmek üzere parti bünyesinde oluşturulan tüzük komisyonuna gönderildi.

ulusal.com.tr

chp kurultay